droom GROOT

"Het lukt niet". Dat mag je natuurlijk helemaal nooit toegeven want dan is het ineens waar.

Ik hoor met enige regelmaat mensen vertellen dat ze iets graag willen maar dat het niet lukt. Als ik doorvraag komen wij er samen achter dat er veel stappen te zetten zijn voordat het einddoel überhaupt in beeld komt.

Wat levert het je op om je einddoel ZO VER WEG te plaatsen dat je het amper kunt zien? Veel frustratie en groot verlies van goede energie.

Wil jij jouw dromen wél waarmaken? Kijk dan eens naar onderstaande tips en doe er je voordeel mee.

- Bedenk wat je wilt bereiken; Waar ben je? Met wie ben je daar? Wat hoor je? Wat zie je? Wat ruik je? Wat ben je aan het doen? Hoe voel jij je daar? Maak de droom zo concreet mogelijk en merk hoe jouw lichaam met je meevoelt. Misschien moet je lachen of voel jij je ineens zo blij dat je wil dansen, trommelen, springen of zingen. Als dit het geval is geef daar dan aan toe en maak er een complete beleving van.

- Kom weer even terug naar de realiteit en bedenk welke stappen je moet nemen om dit te bereiken. Hou het klein. Bedenk stappen die niet heel moeilijk zijn en denk qua tijdsbestek eerder aan weken als maanden.

- Schrijf het uit of maak een mindmap zodat je het af en toe terug kunt lezen.

- Onderschat je zelf - hoe fijn is het als jouw "korte termijn doeltje" makkelijker en sneller is bereikt?

- Vier jouw succes! Je bent nu misschien een klein stapje dichterbij jouw einddoel maar geniet van de route die je bewandeld.- Zit het even tegen? Stel je doel bij en geef jezelf meer tijd. Je hebt pas gefaald als je helemaal opgeeft.

- Wees flexibel en erken jouw gebreken. Ben jij een ondernemer en eigenlijk niet zo goed met personeel? Zoek iemand die jou daarbij kan helpen.

- Je hebt niet gefaald als iets niet (direct) lukt. Je BENT niet jouw fout, jij bent een mens en die maken eenmaal fouten. Accepteer dat, betreur het en onderzoek of er een andere manier is om jouw reis te hervatten.

Tot slot: Gun jezelf rust waar nodig maar geef gas als je al wind mee had! Droom GROOT.. in kleine stapjes.

Kun jij, ook na het lezen van deze tips, toch wat hulp gebruiken bij het realiseren van jouw dromen? Ik help je graag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.