Wat als je vliegt?

Toen ik de lichaamsgerichte opleiding begon was ik best onzeker of ik het wel onder de knie zou krijgen. Immers had ik een andere achtergrond als mijn studiegenoten en ik was zelf nog herstellende van een burn-out. Hoe kun je anderen helpen als je zelf niet eens lekker in je vel zit?

Als ik dit terug lees moet ik eigenlijk best lachen want serieus; Wie heeft er altijd alles op orde? Ik ken niemand die dat heeft. Het leven bestaat nu eenmaal uit ups en downs en ook als jij over het algemeen best gelukkig bent zal je af toe geconfronteerd worden met lastige situaties waarin je soms moeilijke beslissingen moet nemen.

Natuurlijk “moet” je luisteren naar jouw eigen innerlijk kompas maar hoe fijn is het als anderen jouw beslissing bevestigen? Jou aanmoedigen en je steunen in jouw keuzes?

Uit eigen ervaring,  maar ook uit de ervaringen van anderen, weet ik dat aanmoedigingen uit jouw sociale netwerk er echt voor kunnen zorgen dat je gaat vliegen eerder dan dat je valt.

Hoe dan?

Alles dat je aandacht geeft groeit. Denk hierbij maar liever niet aan een grote roze olifant op een kinderfietsje.

Precies om die reden zou ik iedereen willen aanmoedigen: laat je meeslepen in de enthousiasme van anderen, waai mee met het blije gevoel en geniet ervan om de ander te zien vliegen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.