Wat was jouw kind-besluit?

Vandaag tijdens het studeren werd ik geraakt door het onderwerp "besluiten die kinderen nemen". Dit hebben wij natuurlijk tijdens de les uitgebreid besproken maar toen dacht ik slechts "Welk besluit heb ik genomen?" en "Op welke manier heb ik daar last van?" Vandaag drong het tot mij door dat ik als moeder een hele grote rol speel in de beslissingen die onze dochter neemt.. Ik troost me aan de gedachte dat niemand perfect is en dat je van fouten kunt leren. Daarom deel ik dit onderwerp graag met jullie.

Kind-besluiten - De lering uit deze les is feitelijk; wat maakt dat je als volwassen persoon soms geremd of zelfs belemmerd wordt in jouw doen en laten? Wat zorgt ervoor dat jij je niet authentiek kunt uiten? Door dit bij jezelf te onderzoeken kun je tot ontwikkeling en (later) manifestatie komen. De "kind-besluiten" kun je onderverdelen in "stoppers" en "drivers":

Stoppers:

 • Ik mag niet bestaan
 • Wees niet jezelf
 • Wees geen kind
 • Groei niet op
 • Wees niet belangrijk
 • Jij hoort er niet bij
 • Kom niet dichtbij
 • Wees niet gezond (aandacht bij ziekte)
 • Leef niet
 • Denk niet
 • Voel niet
 • Doe niet
 • Spreek je niet uit

Drivers:

 • Wees perfect
 • Wees sterk
 • Doe (beter) je best
 • Doe anderen genoegen
 • Maak voort - schiet op
 • Wees de beste/ snelste
 • Wees de slimste

@alle lieve ouders; Lees en leer (mocht je hier niet bekend mee zijn)

@alle volwassenen die last hebben van hun beslissing als kind; Ga op onderzoek uit. Ik help je er graag bij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.