Adem is de essentie van ons bestaan!

De adem reageert via het autonome zenuwstelsel op iedere indruk van binnen- en buitenaf en registreert alles wat ons lichamelijk en psychisch beweegt. Het is een bron van inzicht en zelfkennis en ook een middel om lichamelijk en geestelijk evenwicht te vinden. De adem is een belangrijk element in veel disciplines: bewegingsmethoden, sport, zang, de medische sector, psychologie, filosofie en religie. 

Al in de oudheid werd de adem door Egyptenaren,  Grieken en de oosterse culturen gezien als een verbinding met het goddelijke en als drager van de levenskracht. In veel oude talen is het woord voor adem, geest en ziel het zelfde: Chi in China, prana in India, rouach in het Hebreeuws en pneuma in het Grieks.

Wetend hoe belangrijk het is om vrij te kunnen ademen en de energie door het lichaam te laten stromen is het toch jammer te weten dat een groot deel van de mensen nog niet eens 30% van haar ademcapaciteit gebruikt! Gelukkig is er vandaag de dag, oa. door de populariteit van Yoga, wel veel meer erkenning gekomen voor ademhalingstechnieken.

Je kunt ze dan ook voor verschillende doeleinde inzetten:

Vitaliteit & energie

Ontspanning

slapen

Opruimen blokkades - verwerven van meer ruimte in jouw lichaam

Verwerking trauma’s

Vergroten zelfvertrouwen

Concentratie

Verwerking angst, woede, verdriet