Uitdaging: Lukt het jou om 1 hele dag alleen maar aardige en positieve dingen te zeggen? 

Als jouw antwoord hierop "ja" is dan ziet jouw omgeving er vast ZO (blij) uit!

Vaak weten wij heel goed te melden (en soms ook aardig te verwoorden) wie en wat er verkeerd gaat in het leven maar... hoe zou het zijn als je daar 1 hele dag helemaal niets over zou zeggen? 

Bijvoorbeeld:

Je bent op je werk en je wacht al een tijdje op een rapport dat vandaag 1 uur geleden op jouw bureau had moeten liggen. De collega die het rapport eindelijk af heeft komt het jou brengen.

Jij zegt:

A) Hè hè, heb je het eindelijk af? Het had hier een uur geleden al moeten zijn!

B) Hoe is het gekomen dat jij het rapport niet op tijd af kon krijgen en wat kunnen wij daar samen aan doen om er voor te zorgen dat het voortaan op tijd komt?

C) Fijn dat je het jou gelukt is het rapport bij mij te brengen! (er naar kijkend) Dat ziet er goed uit! Dank je wel!

Kijkend naar eerder genoemd voorbeeld kies je dus, op deze dag, voor antwoord C.

De persoon zelf weet echt wel dat het rapport te laat is en voelt zich daar vast niet prettig bij. Een positieve reactie zal verlichting kunnen geven en anderen kunnen motiveren in deze positieve flow te blijven.

Antwoord A is wat kort door de bocht en antwoord B is aardiger maar geeft de ander nog steeds een onprettig gevoel.

 

Uitdaging: Lukt het jou om 1 hele dag alleen maar aardige en positieve dingen te zeggen? Als jouw antwoord hierop "ja" is dan ziet jouw omgeving er vast ZO BLIJ uit!

 

Je kunt deze uitdaging scharen onder "werken met systeemenergie". Wil je graag een verandering aanbrengen in jouw omgeving? Aan jou de schone taak het systeem in beweging te brengen! Jouw omgeving kan niet anders dan mee gaan in de nieuwe ontwikkelingen.