Zoe-Chi & Reiki

"Reiki leent zich (ook) perfect voor cliënten die even niets concreets willen oplossen of verwerken maar simpelweg behoefte hebben aan een uurtje (1,5) ontspanning en zelfzorg." 

Lees meer »

Wat als je vliegt?

Toen ik de lichaamsgerichte opleiding begon was ik best onzeker of ik het wel onder de knie zou krijgen. Immers had ik een andere achtergrond als mijn studiegenoten en ik was zelf nog herstellende van een burn-out. Hoe kun je anderen helpen als je zelf niet eens lekker in je vel zit?

Lees meer »

Wordt het niet eens tijd voor wat meer kleur in jouw leven?

Adem is de essentie van ons bestaan. Het is niet alleen noodzakelijk maar het geeft ook kleur aan ons leven!De adem reageert via het autonome zenuwstelsel op iedere indruk van binnen- en buitenaf en registreert alles wat ons lichamelijk en psychisch beweegt. Het is een bron van inzicht en zelfkennis en ook een middel om lichamelijk en geestelijk evenwicht te vinden.Als je dit zo leest dan is het toch spijtig om te weten dat een groot deel van de mensen nog niet eens 30% van zijn/haar ademcapaciteit gebruikt!Ademtechnieken kun je voor verschillende doeleinde inzetten; verwerking van trauma/ angst/ woede/ verdriet, meer vitaliteit & energie, ontspanning, betere nachtrust, opruimen blokkades - verwerven van meer ruimte in jouw lichaam, vergroten zelfvertrouwen, betere concentratie, reguleren lichaamstemperatuur enz.Wil jij ontdekken hoe jouw ademcapaciteit beter benut kan worden? Ik help je graag bij het onderzoek!

Lees meer »

Wat was jouw kind-besluit?

Vandaag tijdens het studeren werd ik geraakt door het onderwerp "besluiten die kinderen nemen". Dit hebben wij natuurlijk tijdens de les uitgebreid besproken maar toen dacht ik slechts "Welk besluit heb ik genomen?" en "Op welke manier heb ik daar last van?" Vandaag drong het tot mij door dat ik als moeder een hele grote rol speel in de beslissingen die onze dochter neemt.. Ik troost me aan de gedachte dat niemand perfect is en dat je van fouten kunt leren. Daarom deel ik dit onderwerp graag met jullie.

Lees meer »

Wat doe jij als je even niets moet?

Als je even niets moet dan ontstaat er meer ruimte voor verse ideeën.Is de vakantie voor jou ook een tijd om jouw leven eens onder de loep te nemen? En wat ga je dan ná de vakantie anders doen?In de vakantie ontstaan vaak de mooiste ideeën: na de vakantie ga ik.... meer tijd voor mijzelf nemen.. een studie oppakken.. vaker wat leuks doen met mijn partner/gezin/ vrienden.. een dag minder werken of op zoek naar een andere baan.. meer sporten - gezonder eten.. een bijzondere reis plannenNa de vakantie begin je er met frisse moed aan maar na een drukke tijd of enige tegenslag verdwijnen onze geweldige plannen langzaam naar de achtergrond. Dat is toch zoooo jammer!Tip: zoek een vakantie foto op die weergeeft wat het plan is en print deze foto uit en plak op de koelkast of de wc deur. Op deze manier wordt je er vaak aan herinnerd wat maakt dat je misschien eerder geneigd bent om tot actie over te gaan. Als jouw idee te groot is om het in 1 keer uit te voeren zoek dan kleine tussenstapjes en maak zo jouw plannen meer behapbaar.Lukt het nog steeds niet om jouw plannen te laten slagen? Dan is er wellicht een andere reden dat je niet tot manifestatie komt. Ik ga het onderzoek graag met jou aan. 

Lees meer »

Zoek de koeien!

"Naar buiten kijkend merk ik dat ik mij niet langer laat afleiden door mijn omgeving of twijfels die je soms kunt hebben bij veranderingen in jouw leven. Deze foto's, die ik toch even snel moest maken, zeggen mij eerder dat ik nu mag genieten van de mooie weg waar ook naar toe.." 

Lees meer »

Neem jij regelmatig te veel hooi op jouw vork?

Ja, dit kan zeker te maken hebben met het stellen en bewaken van jouw eigen grenzen en hoe anderen daarmee omgaan. Maar het kan ook zo zijn dat jij uit eigen "vrije wil" continu achter de feiten aan rent gewoon omdat je alles leuk vindt, niets wilt missen of omdat je van jezelf vindt dat je iets moet kunnen?

Lees meer »

Waar ben jij trots op?

Pffff... het was weer een zware bevalling maar desalniettemin ben ik (weer) trots op het eindresultaat van vandaag!!! Nog 4 hoofdstukken te gaan voor het eindexamen PSBK. Elke lesdag eindigt met een toets en dat telt dan weer mee voor het eindexamencijfer. #opleiding #PSBK #PsychopathologiedeelII #blijvenontwikkelen #elkekeereenbeetjewijzer #apetrotsopmij! 

Lees meer »

Ben jij wel eens bang?

Angststoornissen behoren tot de meest voorkomende psychische aandoeningen. Naar schatting krijgt 15 tot 20% van de bevolking (vaker vrouwen als mannen) in hun leven te maken met een angststoornis.

Lees meer »

Oh, dus jij hebt een oordeel? Dank Je wel !!!

Wat wordt er toch veel geoordeeld en geventileerd! Social media maakt het ons ook wel erg gemakkelijk maar ook in de praktijk merk je dat veel mensen oordelen hebben over anderen maar ook over zichzelf. Het haalt ons naar beneden en waarom doen wij dat eigenlijk? Wat is het doel?

Lees meer »

De hersentjes worden gekraakt

Momenteel ben ik bij het hoofdstuk "Bio-psychologie" en ik kan met vreugd melden dat ik na vandaag weer iets wijzer ben geworden met betrekking tot de werking van ons brein :-) 

Lees meer »